Luxembourg...

Luxembourg...

FloorWalking és üvegtető

2016. október 27. - Flavia

FloorWalking

Hát hogy őszinte legyek nem is tudom hogy kezdjem… FloorWalking… amikor először halottam ezt a szót, azt hittem ez valami vicc, vagy szleng vagy tudomisén mi, de arra nem gondoltam hogy ez egy ténylegesen elvégzendő munka, és aki végzi az a FloorWalker :D Úgy hangzik mint valami lény aki az emeletek között járkálgat és kísért. Mint valamiféle szellem, vagy zombi, aki az emberekből táplálkozik… ilyen és hasonló elméleteink akadtak miután először meghallottuk ezt a szót. Csinos öltözetben, udvariasan és kimérten járja az emeleteket.

Sajnáltuk is szerencsétlen új ír munkatársunkat, aki időközben érkezett a kis csapatunkba, mert őt rögtön befogták FloorWalkernek… Nagyon örült neki, mert egy teljesen más munkára vették fel, majd mire megérkezett, járhatta az emeleteket reggeltől estig. A munka lényege annyi, hogy van kb 2-3000 ezer gép az épületben, és mindegyiken Windows XP operációs rendszer fut még, és ezeken egyesével el kell indítani a már kész virtuális Windows 7-et és átrakosgatni rá a felhasználó kedvenceit, mailbox-át, printerét stbstbstb. Tehát át kell migrálni (he he ez most úgyis mindenki kedvenc szava ) XP-ről Win7-re a kis felhasználó környezetét. Egyesével… :D Mindenesetre szegény ír nagyon ki volt már a második héten, és addig-addig magyarázott a managementnek, hogy végül csak meggyőzte őket, hogy minket is vegyenek be a buliba… így történt, hogy élettelen emberi porhüvelyként vonagló emeletjáróvá alakultunk… :D Szerencsére egy héten fejenként csak egy teljes napot kell felhasználókat migrálni, de így a harmadik hét és kb 30-40 gép után azt kell, hogy mondjam …. rendkívül unalmas munka. És ami kifejezetten csodálatossá teszi az az, hogy napjában számtalanszor kell az üveg lifttel utaznom… menjek a 10-edikre, a 18-odikra, a 6-odikra stb stb stb … és a legjobb amikor megérkezek, mosolygósan és kedvesen, hogy „Megjöttem, hogy legyen a gépeden Win7”, és az emberek bepánikolnak! Mert féltik a munkájukat…. nem szeretnék elengedni az XP-t pedig annak aztán már tényleg eljött az ideje… jó pár éve, úgy kb 10 :D Amikor elkezdtem a munkahelyen dolgozni 10 éve már akkor az volt a munkánk, hogy segítsünk a giga vállalatoknak, akik XP-ről szeretnének Win7-re átköltözni :D És 10 évvel később Luxembourgban … Európa leggazdagabb országában … még mindig itt tartanak :) olyan aranyosak, egyem meg a szívüket. Szóval ez a helyzet jelenleg, de remélem lassan elfogynak a gépek, mert tényleg nagyon uncsi egy meló ez, bár azért jó hogy nem valami megerőltető, mert már kisujjból megcsinálom, és az is jó benne, hogy az ember nagyon sok új emberrel találkozik, de azért kezd elég lenni. Köszönöm ennyi elég.

Üveg tető

Egyik nap mikor éppen mászkálnunk kellett az épületben, mint egy élőholt, láttuk, hogy az épület üveg tetejét (mert hát miből másból lenne egy épület teteje, mint üvegből… teljesen logikus) javították, takarítgatták. Egy kevésé izgalmasabb pillanatomban elmerengtem azon, hogy nem félnek, hogy leszakadhat az az üvegtető miközben rajta mászkálnak a kis takarító eszközeikkel, de gondoltam hát végül is erre is születni kell biztos, mert én tuti meghalnék ott azon nyomban ha nekem kellene az átlátszó tetőn mászkálni. Meg hát gondolom jár nekik veszélyességi pótlék vagy valami. Mindegy szerencsére nem történt baleset, és ez nem egy horror sztori. De még aznap az irodában ültünk, amikor egy hatalmas földrengés szerű esemény következett be. Nagy robaj és megrezgett a talaj és minden. Szerencsére csak egy pillanatig tartott, és amint kimentünk az üvegtetejű aulába láttuk, hogy leszakadt a plafon egy része… pár üvegtábla lezuhant és a futball pálya nagyságú aulát teljesen beterítette az üvegszilánk… szerintem isteni (vagy kozmikus) csoda, hogy nem lett senkinek sem baja. Ezen azóta többször elgondolkoztam és lehet hogy ez valami megtervezett esemény volt és szándékosan törték össze az üveget, és így akarták kicserélni, de ez elég szürreális és nem valami biztonságos megoldásnak hangzik :D Úgyhogy sajnos sohasem tudom meg, hogy történhetett ilyen, de kifejezetten szerencsésnek éreztem magam, hogy nem sétáltam éppen akkor arra… Azóta mindig figyelem a plafont mikor arra járok, hátha észreveszek valami gyanús repedést, de szerencsére stabilnak tűnik, bár….ma esett az eső… de nem csak kint…. Ugyanis a tetőt még mindig szerelik :D és ennek köszönhetően vannak rajta apróbb nyílások, így ma bent is és kint is esett az eső… :D szerencsére volt nálam esernyő :D :D

Itt van pár kép.

Ma utazunk haza Magyarországra!!! Jajj annyira várom!

Sziasztok!

Flávi

A bejegyzés trackback címe:

https://flaviluxembourg.blog.hu/api/trackback/id/tr5511843407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása